SOM DE FLESTE AF OS VED, SÅ KOMMER DER EN DEL REGN OG NEDBØR I DANMARK. SÅ LÆNGE MAN ER KLÆDT PÅ TIL DET, BETYDER DET NU IKKE SÅ MEGET. DET SAMME GÆLDER DIT KLOAKSYSTEM!

På alle offentlige veje, er det som regel kommunen, der står for vedligeholdelsen.Men bor du på en privat vej, grundejerforening, sommerhusområde, boligforening, boligselskab, eller et gårdlaug kan det være at vejbrønde er noget du eller din forening selv skal stå for.

Derfor er det en rigtig god ide, at få oprenset jeres vejbrønde årligt eller hvert andet år. Dette kan laves, som en fast aftale med en rabat og i er fri for, at have bekymringer omkring det.

Det jeg gør er, at suge grus, sand, løvfald og andet affald op ad vejbrøndende og spuler dem rene efterfølgende.

På den måde sikrer i at regnvand og smeltevand fra sne kan komme rigtig ud i kloakken og ikke laver oversvømmelse eller små og store søer på jeres vej, som i værste tilfælde kan lave skader på jeres vej, asfalt og belægning.

Jeg er godkendt og registreret i affalds registeret ved Energistyrelsen. Hvilket betyder jeg må transportere miljøaffald, olie, forurenet jord, sand, olieudskillere, miljøfarlige vædsker m.m.. Tømme brønde ved firmaer herunder vaskehaller for deres affald herfra og er godkendt transportør til dette. Da det bliver kørt derhen hvor du bliver miljø behandlet på korrekt vis og ifølge lovgivningen.

Vejbrønde bør oprenses årligt

Jeg anbefaler at vejbrønde bliver oprenset mindst en gang om året, for at sikre bedst mulig gennemgang i vejbrøndende.

Det ville typisk være en god ide at få vejbrøndende renset om efteråret efter løvfald og lige før vinteren begynder. Rammer man en vinter med masser af sne, er det godt at vejbrøndende kan følge med når sneen smelter igen og vandet kan komme væk.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

Står du med et problem, så gør noget ved det NU. Så ring på telefon 25 10 25 45 når du har brug for en rensning af vejbrønde.