Algebehandling

Algebehandling


ALGEBEHANDLING TILBYDES I NORDJYLLAND


Algebehandling af tag og terrasse

Med en algebehandling af taget slipper du nemt og hurtigt af med de grimme alger. En årlig algebehandling af dit tag forlænger tagets levetid. Behandlingen virker også på mos, svamp, og andet skidt der gror på taget. Vi har mange års erfaring og kører i hele Danmark.


Hos Nordjyllands Sug og Spul tilbyder vi algebehandling og imprægnering af fliser, tag og belægningssten i hele Nordjylland. En rensning af fliser kan gøre din terrasse eller indkørsel som ny igen. Vi fjerner både alger, mos og flisepest på alle typer af sten.


Derfor skal du ikke vente med algebehandlingen

Som husejer kan man godt blive snydt, fordi taget ser forholdsvis rent ud i tørvejr. Men ser man derimod på taget når det er vådt, vil man tydeligt kunne se hvor slemt det er angrebet. Mange vælger først at få taget algebehandlet, når algerne er synlige, og det er ikke altid den optimale løsning. Ved gule alger (det man kalder gule lav) går der nemlig imellem 9-12 måneder fra algebehandling er påført til de falder af taget. Det betyder med andre ord man skal kigge på et tag med gule lav i 9-12 mdr før det er rent, i dette tilfælde havde det været meget smartere at forebygge med en årlig algebehandling så sikre man nemlig at taget aldrig bliver angrebet og man derved skal kigge på et tag med alger og lave i flere måneder. Udover udseendet er der en række mere alvorlige risici som du kan forebygge ved at have et algefrit tag. Blandt andet mindsker du risikoen for:

 • Frostsprængninger af taget
 • At tagsten og tagplader forskubbes
 • Vandgennemtrængning og utæt tag


Sådan foregår rensning af fliser udendørs

1. Afrensning af fliser

Med vores professionel specialudstyr fjernes flisepest, alger og andre uønsket belægninger, som sidder i overfladen af flisen. Overfladen holdes intakt, og fliserne kan holde i mange år fremover.


2. Desinficering

Efter afrensning får fliserne en desinficering, som trækker ned i flisen. Det fjerner de dybereliggende alger. Det modvirker også at fremtidige grønlige belægninger. En årlig desinficering om foråret sikrer dine fliser altid fremstår pæne og rene hen over sommeren.


3. Imprægnering af fliserne

Imprægnering af fliser foretages få dage eller inden for 3-4 uger efter de er renset. På denne måde beskyttes overfladen optimalt, og nye begroninger af alle slags mindskes mest muligt. Imprægneringen beskytter også fliserne mod syreregn, og sørger for at de optager mindre vand i fremtiden.


4. Tilføjelse af nyt fugesand

Rensningen af fliserne vil skylle sand op af fugerne, og fugerne skal derfor fyldes op igen. Det gøres med fugesand eller stenmel.


Den bedste årstid at algebehandle et tag

Som udgangspunkt kan man algebehandle tage hele året, sålænge det er tørvejr og +1 grad. Dog viser vores erfaring at det bedste tidspunkt er fra start Maj/Juni alt efter temperaturen. Vi har mange forespørgsler på algebehandling af tage i ferbuar - april. Da algerne ikke er så nemme at slippe af med på tagene, hvis man behandler dem for tidligt på året fraråder vi dette. For behandling af fliser er det anderledes. Her gør det ikke så meget, da behandlingen ikke så nemt forsvinder på fliserne. Derfor ligger længere tid og virker derved bedre. Den optimale effekt får du ved at lytte til din fagmand og lade os vejlede dig til den bedste behandling.


En lille forklaring om alger

Alger er meget små planter, og der findes mange tusinde forskellige former for alger. Alger er en enkeltcelle organisme og findes overalt i naturen. Algerne er oftest grønne, men kan også være røde, gule og grønne nuancer. I sommerhalvåret trives algerne godt - især på tage. Her er der en stor risiko for, at algernes rødder vokser ned i tagkonstruktionen. Det kan skabe revner hvori fugten binder sig. Det er i denne proces frostskader forårsages, hvilket forkorter tagets levetid.

Algevæksten opleves oftest på nordsiden af taget. Sydsiden får mest sol, hvilket sætter algerne i dvale ved at udtørre dem. Så snart fugten vender tilbage, vil algerne fortsætte med at vokse. Det er derfor vigtigt, at hele taget bliver algebehandlet, og ikke kun de områder, hvor algerne ses tydeligst.


Hvorfor vælge en afrensning og imprægnering

Når du afrenser og imprægnerer dine gamle sten, bliver de helt rene og som nye igen på kun få timer. Du får udseendemæssigt en 'ny' indkørsel eller terrasse på en dag! Du undgår, at skulle købe dyre sten og bruge flere uger på at lægge dem.

Ved at afrense og imprægnerer dine gamle sten, værner du om miljøet. Du genbruger dine gamle sten, og sparer derfor på naturens ressourcer.

En imprægnering forebygger indtrængning af vand, fugt, skidt, smuds, alger, mos og grønne belægninger. En imprægnering forebygger også frostskader, hvilket gør at sten og fliser opnår en forlænget levetid. Vi anbefaler også husejere med nye terrasser at få en imprægnering. Jo før des bedre!


Hvem kan få en fliserens/algebehandling?
Alle kan få en afrensning og imprægnering. Ring: 2510 2545 eller kontakt os via vores kontaktformular for at få et uforpligtende tilbud på en fliserens, algebehandling, tagrens.

Har du ikke brug for en afrensning, men ønsker du kun en imprægnering er dette også muligt. Vi anbefaler altid, at den nylagte indkørsel eller terrasse får en imprægnering hurtigst muligt.


Kontakt Thomas og få et uforlpligtende tilbud på algebehandling, rensning af fliser.

Kloakservice Nordjylland

JEG TILBYDER FLISERENS FOR PRIVATE, ERHVERV OG OFFENTLIGE INSTITUTIONER I FØLGENDE KOMMUNER:

 •  Brønderslev Kommune
 •  Aalborg Kommune
 •  Hjørring Kommune
 •  Jammerbugt Kommune
 •  Frederikshavn Kommune
 •  Rebild Kommune
Nordjyllands Sug Spul Bil
Nordjyllands Sug og Spul
Nordjyllands Sug og Spul
Nordjyllands Sug og Spul

Bestil Algebehandling

Vil du gerne have dit tag og/eller dine fliser rene igen og undgå mos, alger og flisepest i fremtiden? Så tøv ikke. Vi kommer gerne ud til dig og laver en gratis prøve samt opmåling af dine fliser/tag. Det er ganske uforpligtende - Ring eller skriv så hjælper vi dig!

Vi tilbyder bl.a. følgende:

 • Rensning af fliser
 • Algebehandling af tag
 • Årlig vedligeholdelse af fliserne så de forbliver pæne år efter år


HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

Er du stadig i tvivl om, hvorvidt jeg kan hjælpe dig med nogle af de problemer, du måtte have, så ring til mig og få en uforpligtende snak.

Skulle uheldet være ude - Så ring til Nordjyllands Sug og Spul på tel:+4525102545.